חיפוש

הפטר חובות

הפטר חובות

הפטר חובות הינו מושג מעולם הליכי חדלות הפירעון וההוצאה לפועל, ומשמעותו היא סיומו של תהליך פשיטת רגל, בו בסופו של יום מקבל החייב את הפטור המיוחל לאחר שסיים את חובותיו בהתאם לתוכנית פירעון שאושרה על ידי בית המשפט. עם זאת, אין זה אומר כי בזה נגמרים כל חובותיו של האדם. ישנם חובות שאינם ברי הפטר כפי שנקבע בחוק חדלות פירעון, כגון: קנסות למדינה, דמי מזונות, חוב שנוצר במרמה ועוד. אלו הם חובות שאינם מגיעים לסיומם כל זמן, שהחייב עדיין מחויב לשלמם. רוצים לדעת מהעוד ניתן לעשות ? צרו קשר באתר הבית של עורכי הדין גת רימון ושותהמתמחים בתחום חדלות הפירעון וההוצאה לפועל, ונוכל לסייע גם לכם.

באילו תנאים יכול אדם ליהנות מהפטר חובות ?

הפטר חובות הינו למעשה צו הנחתם על ידי שופט בבית משפט השלום ו/או המחוזי המצהיר על סיומם הרשמיים של הליכי פשיטת רגל. צו הפטר מהחובות למעשה מאפשר לכל מי שנמצא במצב של פשיטת רגל או חדלות פירעון להתחיל את חייו הפיננסיים מחדש, תוך כדי מחיקת החובות שלא עלה בידו לפרוע. כאשר מוגשת לבית המשפט בקשה לצו הפטר, בוחן בית המשפט האם מדובר במקרה בו אדם הגיע למצב של פשיטת רגל בתום לב, והוא נתון במצב בו הוא אינו מסוגל להחזיר את חובותיו כאשר במקביל, בית המשפט לוקח בחשבון את האינטרסים של הנושים שנפגעו כלכלית ממהלך זה ומבצע איזון ככל הניתן בין מצבו של החייב לזכותם של הנושים להיפרע ממנו. איך זה קורה בפועל ? הנה כמה קריטריונים:

  • בכדי שבית המשפט יפסוק צו הפטר, נבחנת התנהלותו של אדם לפני ותוך כדי כניסתו למצב של פשיטת רגל. במילים אחרות, רוצה בית המשפט להבין את מהלכיו של אדם שהביאו אותו למצב זה של כשל כלכלי, והאם קרה הדבר בתום לב.
  • גוף נוסף שבוחן את התנהלותו של החייב טרם כניסתו להליך פשיטת הרגל ובמהלכו הוא הכונס הרשמי והנאמן שמתמנה על ידיו. טרם הדיון בבית המשפט, במסגרתו ניתן צו ההפטר המיוחל, מוגש תסקיר על ידי הנאמן שהתמנה והכונס הרשמי במסגרתו מוצגת לבית המשפט התמונה המלאה אודות התנהלות החייב וכן האם מומלץ לתת לו הפטר ואם כן באילו תנאים.
  • כאמור, כדי לאשר לחייב צו הפטר בית המשפט מנסה ככל הניתן לאזן בין מצבו הכלכלי של החייב ומצבת נכסיו לבין הנושים שנותרו ללא התשלום שמגיע להם ובהתאם קובע תוכנית פירעון מתאימה בסופה יינתן לחייב ההפטר המיוחל.

יש תקווה לחייבים
גם כאשר נראה שכמעט ואבדה התקווה לצאת ממקום של חובות ופשיטת רגל, יוצא המחוקק בתיקון לחוק המאפשר לחייבים המוגדרים במצב של חדלות פירעון בתום לב, לשפר שוב את מעמדם הכלכלי על ידי מחיקת חובותיהם במסגרת בקשה שתוגש למתן צו הפטר. לכן, אם נקלעתם למצב בו אתם מוגדרים כפושטי רגל או מתמודדים עם הליכי חדלות פירעון , אתם יכולים להגיש בקשה זו למתן צו הפטר ומחיקת החובות. איך עושים זאת ולמידע נוסף, צרו קשר עם משרד עורכי הדין גת רימון ושותותוכלו לקבל את המידע המלא ומתן סיוע משפטי.

 

בואו נדבר!

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

דילוג לתוכן